| Fahéjas csiga pohárdesszert receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 fahéjas csiga 3 dl tejszín 5 dl joghurt 6 dkg cukor 4 lap zselatin(6gr porzselatin) Elkészítés: A zselatinlapokat annyi hideg vízbe áztatjuk, hogy ellepje. Amikor megpuhult, kézzel kinyomkodjuk, és anélkül, hogy vizet adnánk hozzá, egy lábasban közepes hőmérsékleten folyékonyra feloldjuk. A tejszínt a cukorral felforraljuk. Ha a tejszín felforrt, hagyjuk kihűlni, majd belecsurgatjuk a zselatint, és alaposan elkeverjük a joghurttal. A fahéjas csigákat körcikkekre vágjuk, majd elkezdjük poharakba rétegezni az előkészített joghurttal. Hűtőszekrénybe tesszük, hagyjuk pihenni,míg megdermed. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |