| Mézes-fahéjas csirke receptHúsételek Hozzávalók: néhány darab (attól függ, hogy hány személyre készül) csirke felső-, alsó-,vagy egész comb 1 evőkanál őrölt fahéj 1-2 ek citromlé 2-3 dl méz kevés olaj kevés víz rízs 1 doboz kukoricakonzerv Elkészítés: A húst megmossuk, és tepsibe rakjuk az ízlés szerinti olajon, vizen, citromlével. Előmelegített sütőbe tesszük alufóliával lefedve, hogy puhuljon. A méz javát összekeverjük kevés olajjal, a fahéjjal, kis citromlével és a megpuhult hús tetejére kenjük egyenletesen, hogy mindenhol érje a máz. Miután megpirult, megforgatjuk és a maradék sima mézzel bekenjük a húsok másik felét. Pirulásig sütjük. A rízst puhára főzzük, végül hozzá keverjük a kukoricakonzervet. Tanácsok: A méz kiválasztásához a virágmézet javaslom az állaga miatt, de lehet más ízű is, a lényeg, hogy a sűrűbb állagúakból válasszunk. Ha a sütés kezdetekor kicsit több vízzel rakjuk fel a húst puhulni, akkor a hús forgatásakor bőven lesz a mézes "léből", én leöntöttem belőle a kukoricás rízsre, így kapott az is egy kis édes-pikáns beütést :). Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: jency83 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |