Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas csillagocskák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg darált mogyoró
20 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 tk őrölt fahéj

Elkészítés:
A darált mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk. A lisztet összedolgozzuk a margarinnal, 5 dkg porcukorral, 1 tk fahéjjal, a mogyoróval és egy csipet sóval. Cipóvá gyúrjuk és szobahőmérsékleten 15 percig pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk és csillagokat szaggatunk belőle. 10 perig sütjük. A mázhoz sűrű, sima masszává keverjük a maradék porcukrot a maradék fahéjjal és 3 evőkanál vízzel. A csillagokat vékonyan megkenjük a mázzal és hagyjuk megszáradni.


A receptet beküldte: Zsepii


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas-konyakos almacsók » Fahéjas tallér » Mézes-fahéjas almás süti » Omlós fahéjas keksz
» Meggyes pite - fahéjas » Almás-diós-fahéjas kalács » Fahéjas-almás kuglóf » Fahéjas almagombóc
» Almás-fahéjas zabkása » Fahéjas zsemle » Fahéjas puding » Almás pite (fahéjas)
» Bögrés fahéjas almás süti » Fahéjas golyók » Fahéjas álom » Fahéjas diós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.