| Fahéjas csillagocskák receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dkg darált mogyoró 20 dkg liszt 15 dkg margarin 15 dkg porcukor 2 tk őrölt fahéj Elkészítés: A darált mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk. A lisztet összedolgozzuk a margarinnal, 5 dkg porcukorral, 1 tk fahéjjal, a mogyoróval és egy csipet sóval. Cipóvá gyúrjuk és szobahőmérsékleten 15 percig pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk és csillagokat szaggatunk belőle. 10 perig sütjük. A mázhoz sűrű, sima masszává keverjük a maradék porcukrot a maradék fahéjjal és 3 evőkanál vízzel. A csillagokat vékonyan megkenjük a mázzal és hagyjuk megszáradni. A receptet beküldte: Zsepii Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |