| Granola receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 dl hántolt zabű 3 dl korpás liszt 2 dl búzacsíra 1 teáskanál sütőpor 1/2 teáskanál só 2 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor) 2 dl lágy margarin vagy vaj 1 dl méz 1,5 teáskanál vanília 2 db tojás 1 dl mazsola 1 dl durvára darált mandula 1/2 dl szezámmag 1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó (szotyi). Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Enyhén zsírozzuk (vajazzuk) meg a sütőlap(ok)at. Mérjük ki pontosan a lisztet. Egy közepes méretű tálban jól keverjük össze a zabot, a lisztet, a búzacsírát, a sütőport és a sót, majd tegyük félre. Egy nagy tálban verjük habosra a mozsárban megtört barna cukrot, a margarint és a mézet. Ezután adjuk hozzá a vaníliát és a tojásokat, jól keverjük össze, keverjük bele az előbb elkészített lisztes keveréket, majd alaposan elegyítsük egybe az egészet. Adjuk hozzá a mazsolát, a mandulát, a szezámmagot és a szotyit. Ismét alapos keverés következik. Teáskanálnyi adagokban helyezzük a masszát az előkészített sütőlap(ok)ra, és kb. 7-8 percig süssük a sütiket, míg a szélük világos aranybarna nem lesz. Ezután azonnal vegyük le a kész darabokat a sütőlap(ok)ról és hagyjuk őket kihűlni. 50 - 60 db süteményünk lesz. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |