| Hamis Eszterházy golyók receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg darált dió 10 dkg fehér csoki 3 ek cukor 1 csomag vaníliás cukor 8 dkg puha vaj 8-10 dkg keksz morzsa 2 ek dió likőr (rumaroma is jó) késhegynyi fahéj porcukor a hempergetéshez Elkészítés: A darált diót összekeverem a kekszmorzsával, a fahéjjal, a dió likőrrel és a cukorral. A vajat és a csokit megolvasztom, és belekeverem a masszába. Összegyúrom, olyan állagúra, mintha kókuszgolyó lenne (ha kemény, kis tejet lehet bele tenni). Hideg helyre teszem 1 órára, és csak utána készítem a gombócokat. Ismét hűtés, majd 1-2 óra múlva meghempergetem a porcukorban, és betöltöm a mignon papírba. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |