| Áfonyalekváros tortacsoda receptSütemények, édességek Hozzávalók: Kakaós piskóta: 3 tojás 3 ek cukor 3 ek liszt 1 ek kakaópor 1 cs sütőpor Fehér piskóta: 4 tojás 4 ek liszt 4 ek cukor 1 cs sütőpor Kenéshez: áfonyalekvár fél l tej 1 cs hidegen keverhető krémpor 1 cs zselatin fél dl víz Elkészítés: A csokis piskótához a tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, majd a maradék cukorral keményre felverjük a tojások fehérjét. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport. A fehérjét, a sárgákat és a lisztes keveréket fakanállal lazán összeforgatjuk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük és kettő lapba vágjuk. A fehér piskótát is ugyanígy készítjük el, csak kakaópor nélkül és egy 22*38 cm-es tepsiben, majd ha kihűlt akkor hosszában három egyenlő részre vágjuk. Mindegyik lapot megkenjük lekvárral. Az egyik lapot elkezdjük feltekerni, mintha piskótatekercset készítenénk, majd a következő lapot is hozzácsatoljuk és azt is rátekerjük, majd a harmadik lapot is. ( Úgy kell feltekerni, mint ennél a tortánál: fahéjas sárgabarack torta) A tejben elkeverjük a krémport, majd felverjük. A zselatint feloldjuk a vízben, ha kell kissé meglangyosítjuk, majd a krémhez keverjük. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, majd erre jön a feltekert piskóta, majd a krém másik fele, végül a másik csokis lap. Ha elkészült pár órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt tejszínhabbal díszíthetjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |