| Almás-csokis kuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 alma 10 szelet kalács 20 dkg reszelt étcsoki 12 dkg cukor 10 dkg vaj vagy sütőmargarin 1 tojássárgája 2 dkg liszt 1,25 dl tej 1 dl tejszín 1 citrom héja Elkészítés: Az almát meghámozom, a magházát eltávolítom, a húsát vékonyan felszeletelem. Egy serpenyőben felolvasztok 2 dkg vajat vagy sütőmargarint, ebben 5 dkg cukorral együtt karamellizálom az almaszeleteket, közben rászórom a reszelt csoki felét is. Vajjal vagy sütőmargarinnal kikenek egy sütőformát. Átlósan félbevágom, majd egyik oldalán megvajazom a kalácsszeleteket, és ezekkel kibélelem a kuglófformát úgy, hogy a kalács vajas vagy sütőmargarinos fele nézzen kifelé. Egy kevés tejet a citromhéjdarabkákkal együtt összeforralok, majd leszűröm. A tojássárgát 3 dkg cukorral habosra keverem, hozzáadom a lisztet, a maradék tejet, és sűrű krémmé főzöm. A kibélelt formába öntöm az elkészült alma felét, a krémet, végül a maradék almát. A tetejét lezárom kalácsszeletekkel, és 190 fokos ütőben 45 perc alatt gőz fölött átsütöm. A sütőből kivéve pihentetem a kalácsot, közben a maradék cukrot és csokit összeolvasztom a tejszínnel, a citromos tejjel, majd ezzel az öntettel tálalom. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |