Tutireceptek.hu fejléc

Andland almás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A töltelékhez: 3 evőkanál édesítőpor; 1 kiskanál őrölt fahéj; 1 kg savanykás alma; 4-5 evőkanál zsemlemorzsa lehet búzacsíra is
A tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama Sütőmargarin; 1 púpozott evőkanál finomliszt
A tetejére: 1-2 evőkanál édesítőpor
A tésztához: 20 dkg Rama Sütőmargarin; 1 kis pohár tejföl; 50 dkg finomliszt; 1 darab tojás; 3 evőkanál édesítőpor olyan az állaga, mint a porcukornak

Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el. Az almát meg-hámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, fahéjjal és édesítővel összekeverjük. Miután az alma egy kis levet enged, a zsemlemorzsát beledolgozzuk.
A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel, a tojással és az édesítőporral összegyúrjuk és két részre osztjuk.
Egy 25x35 centis tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, az almás tölteléket egyenletesen ráterítjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 32 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, végül kockákra vágjuk. Tálaláskor édesítőport szitálunk a tetejére. Folpackkal letakarva sokáig friss marad.


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-citrusos ital » Amerikai almáspite » Almás keverős süti (gyors) » Diétás almás muffin
» Mogyorós almás » Villámgyors bögrés almás » Almás-mazsolás crumble » Almás-fahéjas palacsinta
» Almás pite 2. » Almás golyók » Almás-sajtos vadkacsa » Almás turmix
» Almás sütije » Almás koktél » Sajtos almás tojássaláta » Almás-fahéjas piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.