Tutireceptek.hu fejléc

Almás máglyarakás recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 db kifli
1 kg alma
4 tojás
cukor vagy
édesítő
fahéj
citromhéj (elhagyhato)
narancshéj(elhagyhato)
6-7 dl tej
15 dkg dió
egy marék mazsola
5 dkg Rama
vanília
sárgabarack lekvár
egy marék zsemlemorzsa a tepsi szórására

Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, és vékony lapokra felszeleteljük. Belerakjuk egy lábosba a margarint, az almát egy kis reszelt citromhéjat, fahéjat, cukrot vagy édesítőt, és megpároljuk kb. 15 perc alatt.Amíg párolódik, felkarikázzuk a kifliket kb egy cm vastagra.
Felmelegítjük a tejet, majd egy kevés narancshéjjal és vanília aromával ossze keverjuk Kikeverjük a tojássárgáját cukorral, és hozzáöntjuk a narancshéjas tejet, amit ráöntünk a kiflikre.
Fogunk egy tepsit, kivajazzuk, és beszórjuk zsemlemorzsával. Belefektetjük az áztatott kiflik felét, megkenjük egy kis baracklekvárral, és megszórjuk cukros darált diós mazsolával
Erre ráborítjuk a kifli másik felét, majd betakarjuk a megpárolt almaszeletekkel.
Betesszük a sütőbe 20 percre, kb. 150 fokon elősütjük.
Közben felverjük a tojások fehérjét,4kanal cukorral
20 perc után kivesszük a sütőből a tepsit, és az alma tetejére kenünk még egy kis sárgabaracklekvárt, amire rásimítjuk a felvert cukros fehérjét, és visszatoljuk a sütőbe még kb. 10-15 percre. Addig sütjük, amíg a tojáshab el kezd barnulni.
Melegen es hidegen is nagyon finom.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: anngi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás torta II. » Mogyorós almás » Fűszeres almás pite » Almás zabpalacsinta
» Almás golyók » Almás pite (vegan) » Bögrés almás-fahéjas süti » Almás-mézes lepény
» A nagyi almás sütije » Almás vöröskáposzta » Almás guba » Mesés almás-túrós
» Almás-répás sali » Fahéjas-almás kuglóf » Almás béles » Kekszes almás!


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.