| Eszterházy urak csülkös babgulyása receptLevesek Hozzávalók: 1 db kis füstölt csülök Fél kgr bab /száraz beásztatva,vagy puha/ pirospaprika só,bors fokhagyma, vöröshagyma, babérlevél, pörköltszaftkocka kevés olaj, kevés liszt a rántáshoz csipös pirosarany aki szereti Elkészítés: kevés olajban megpárolunk 1 apróra vágott vöröshagymát,rászorjuk a pirospaprikát,belarakjuk a felvagdalt csülköt amit elötte egy kicsit ásztattunk,majd felengedjük vizzel igény szerint.Beletesszük a kb 3 babérlevelet,rezselt fokhagymát kb.3 gerezdet,pörköltszaftot,sót,kevés töröttborsot,ha puha a bab kicsit később tesszük bele.Az ásztatottat mindjárt .Ha megfőtt berántjuk megforraljuk izesithetjük erőssel és vegetával.Nagyon finom kiadós.Ha megprobálod szeretni fogod. Tanácsok: Ne tegyél bele zöldséget ,sárgarépát és tésztét mert ez nem zöldséges bableves hanem igazi finom babgulyás urak módjára amit puha kenyérrel eszünk.Jó étvágyat!Gazdagithatod husos karajcsonttal vagy bőrkével akkor biztos a siker. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: yrisz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |