| Csülkös pacal.... receptEgytálételek Hozzávalók: A pacalpörkölthöz 2 kg pacal 60 dkg sertéscsülök 3 db vöröshagyma 20 dkg disznózsír 2 db paradicsom 2 közepes db zöldpaprika (erős) 2 közepes db hegyes erős paprika (száraz) só ízlés szerint bors ízlés szerint (frissen őrölt) fűszerpaprika ízlés szerint Az abáláshoz 5 gerezd fokhagyma 1 db vöröshagyma só ízlés szerint bors ízlés szerint Elkészítés: A megtisztított pacalt feltesszük főni. Sót, őrölt borsot, kockára vágott hagymát és 5 gerezd fokhagymát melléteszünk a vízbe. Ebben kb. 2 óráig abáljuk. Amikor kész, kivesszük a léből, és tetszőleges csíkokra felvágjuk / 1 x 5 cm-esre szoktam /, ha egy picit már meghűlt. A csülköt bőrrel együtt kockára vágjuk. 2 hagymát felkockázunk, és a zsíron megdinszteljük, majd a tűzről lehúzzuk, és pirospaprikát keverünk bele, felöntjük vízzel. Ebbe dobjuk a felkockázott csülköt, a felszeletelt pacalt. Sózzuk, borsozzuk, és a 2 száraz paprikát félbevágva beletesszük. Addig főzzük, amíg megpuhul a hús és a pacal is, közben többször megkeverjük, és pótoljuk a vizet, ha szükséges. Amikor puha minden, rátesszük a paradicsomot, a paprikát és 1 karikára vágott hagymát, és azt is puhára főzzük, de ne főjön szét. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |