| Esztergomi almás zserbó receptSütemények, édességek Hozzávalók: tészta: 3 db tojás 50 dkg liszt 20 dkg Ráma 10 dkg porcukor 1.5 dl tej 3 dkg élesztő csipetnyi só Töltelék: 70 dkg tisztított, reszelt alma 25 dkg darált dió 15 dkg porcukor 20 dkg baracklekvár Máz: 10 dkg vaj 3 e.kan.kakaópor 2 e.kan.porcukor Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejben, kis cukorral, 1 e.kan.liszttel felfuttatjuk. A szitált, sóval,cukorral elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,a felvert tojást,s a maradék tejjel összegyúrjuk,hogy jól nyújtható legyen. 3 cipót formálunk belőle,egy órán át pihentetjük. Kikent, lisztezett tepsibe fektetjük az egyik kinyújtott lapot, megkenjük a lekvár felével. Erre jön a cukorral, dióval elkevert alma fele.Ismét tészta, lekvár , töltelék. A harmadik lapot enyhén lenyomkodjuk,villával megszurkáljuk . Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük ki. Ha kihűlt,tetejére csokimáz kerül: A cukros kakaót pici meleg vízzel kis lángon felfőzzük,besűrítjük, s krémesre elegyítjük a vajjal.Szépen ráterítjük a tésztára. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |