| Besztercei saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 20-25 dkg aszalt szilva, 25 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 3 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma (vagy 1 kis fej hajszálvékonyra vágott vöröshagyma), 5 dkg sós mandula vagy mogyoró (vagy mandula és 1 mokkáskanál só), törött bors és só ízlés szerint, salátalevelek Elkészítés: Az aszalt szilvát elõzõ este megmossuk és meleg vízbe áztatjuk. Másnap leszûrjük, kimagozzuk, majd vékony csíkokra vagdaljuk. Ugyancsak vékony csíkokra metéljük a füstölt sonkát, a zöldhagymát pedig szárával együtt felkarikázzuk. A sós mandulát megdaráljuk és belekeverjük a tejfölbe. Sóval, borssal fûszerezzük, majd az egészet összekeverjük. Az elõzõleg jól behûtött salátát megmosott és megszárított salátalevelekre tálaljuk. Tálalás elõtt akár 2 nappal is elkészíthetjük, minél jobban összeérnek az ízek, annál jobb lesz. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |