| Eredeti Bakonyi sertésszelet receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg sertéstarja 1 nagy fej hagyma 3 evőkanál zsír 10 dkg liszt 30 dkg gomba 3 dl tejföl só, bors, pirospaprika Elkészítés: A húsokat tisztítsd és mosd meg jó alaposan, szeleteld fel, klopfold ki, majd sózd és borsozd őket, utána pedig forgasd meg a lisztben. Ezután egy serpenyőben hevítsd fel a zsír felét, majd hirtelen süsd át a húsok mindkét oldalát. Ha ezzel kész vagy, végy elő egy tűzálló tálat, és rendezd el benne a húsokat. Kockázd fel a hagymát, majd a maradék zsíron pirítsd üvegesre, ha elérte ezt az állapotot, add hozzá a gombát is, és színezd pirospaprikával. Ha megpirult a gomba, vedd le az egészet a tűzről, adj hozzá 2-3 dl vizet, majd öntsd rá a húsokra. Így, a szósszal együtt párold őket puhára. A tejfölben keverj el egy kis lisztet, adj hozzá a szaftból egy keveset, majd ezzel sűrítsd be az egészet. Ha ezzel is megvagy, és a hús is elég puha, már fogyaszthatod is. Tanácsok: Köretnek galuskát készíts hozzá.:) A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |