| Erdélyi rakott húsos palacsinta receptEgytálételek Hozzávalók: 8-10 szokásos módon sütött enyhén sós palacsinta+ A feltéthez: 40 dkg csirkemell 1 ek étolaj 1 db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 mk piros paprika 1 tk házi paprikakrém őrölt bors 3 dl tejföl A tetejére: 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: A palacsintákat vékony csíkokra szeljük. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet apró kockákra vágjuk. Az étolajat felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Pár perc múlva hozzáadjuk a húst, a pirospaprikát és 1 dl vizet. Hozzáadjuk a paprikakrémet és a borsot, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ezután 1,5 dl tejföllel elkeverjük, és összeforgatjuk a csíkokra vágott palacsintametélttel. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, megszúrjuk egy leheletnyi zsemlemorzsával és beletesszük a csirkés-paprikás tésztát. Meglocsoljuk a maradék tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben a sajt ráolvadásáig sütjük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |