| Erdélyi csülkös-boros káposzta receptHúsételek Hozzávalók: l egész füstölt hátsó sertéscsülök, 75 dkg. burgonya, 1,2 kg. savanyú káposzta, 1 kiskanál frissen őrölt fekete bors, 5 dl. félédes fehér bor, 4 dl. tejfel, 1 evőkanálnyi ételízesítő 1 evőkanálnyi vaj. Elkészítés: A megtisztított csülköt feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha puhára főtt kicsontozzuk, felszeleteljük.A tisztított burgonyát kockára vágjuk.A káposzta -ha savanyú, akkor átöblítjük, lecsepegtetjük.Egy nagyobb tepsi alját kikenjük vajjal, erre egy réteg káposztát terítünk, majd ezt fedjük a burgonyával és a feldarabolt csülökszeletekkel. Addig rétegezzük, amíg az alkotók tartanak, de ügyeljünk arra, hogy a tetejére savanyú káposzta kerüljön.Ekkor a bort aláöntjük és előmelegített sütőben ( kemencében) lefedve készre sütjük. Tejföllel bőven meghintve tálaljuk. Fehér kenyér és száraz vörös bor illik hozzá. Tanácsok: Ha sütőben készítjük, akkor előbb felforraljuk a borral együtt, majd lefedve, lassú tűzön készítjük el. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |