| Erdélyi cibere leves citrommal, egyszerüen. receptLevesek Hozzávalók: 6-7 gerezd fokhagyma, 1 dl. tejföl, 1 dl. tej, 1 egész citrom leve,1 kiskanál só, liszt, 1 és fél liter víz, 3 db. száraz zsemle ( vagy szelet kenyér).Kifejezetten finom, böjtös étel. Elkészítés: Egy edényben vizet forralunk, amibe beletesszük a szétnyomott, tisztított fokhagyma gerezdeket, és a forró levet megsózzuk. Közben a tejfölt, a tejet a liszttel és egy csipetnyi sóval alaposan elkeverjük és a levest behabarjuk. Pár perc után ízesítjük a citrom levével, mindaddig, amíg ízlésünk szerinti savanyú lesz. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |