Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi cibere leves citrommal, egyszerüen. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6-7 gerezd fokhagyma, 1 dl. tejföl, 1 dl. tej, 1 egész citrom leve,1 kiskanál só, liszt, 1 és fél liter víz, 3 db. száraz zsemle ( vagy szelet kenyér).Kifejezetten finom, böjtös étel.

Elkészítés:
Egy edényben vizet forralunk, amibe beletesszük a szétnyomott, tisztított fokhagyma gerezdeket, és a forró levet megsózzuk. Közben a tejfölt, a tejet a liszttel és egy csipetnyi sóval alaposan elkeverjük és a levest behabarjuk. Pár perc után ízesítjük a citrom levével, mindaddig, amíg ízlésünk szerinti savanyú lesz. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos brokkolikrém leves » Alföldi pulykaraguleves » Szíve-Nyelve Leves » Erdélyi fatányéros
» Erdélyi csorbaleves » Kukorica leves Maris módra » Mandulás fokhagymaleves » Grastmas zumi (Lóhúsleves)
» Savanyú raguleves » Nyers almaleves » Lengyel sajtleves » Egyszerű spárgakrémleves
» Darálthús leves » Öreganyám levese » Ricsaleves » Joghurtos málnaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.