| Mandarinos piskótatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: -35 dkg ét tortabevonó csokoládé -3 tojás -4 kisebb mandarin vagy 2 nagyobb -2 csomag babapiskóta -10 dkg kristálycukor -2 ek. mandarin likőr -1 dl narancslé Elkészítés: Gõz fölött felolvasztok 30 dkg tortabevonót. A tojások fehérjét kemény habbá verem és 2 kisebb vagy 1 nagyobb mandarint apró kockára vágok. A babapiskótákat (egyforba) félbe vágom. Egy 20 cm tortaformát körülbélelem alufóliával.A tojássárgákat és a cukor felét kézi habverõvel habosra keverem, majd kis adagonként hozzákeverem a felolvasztott csokit. A felvert tojásfehérje habját óvatosan beleforgatom,nehogy összeessen,végül hozzáadom a felkockázott mandarint! Az 1 dl narancsléhez adom a likört, a maradék cukrot és a félbevágott babapiskótákat belemártom, majd a tortaforma oldalát és alját kibélelem velük. Beleöntöm a csokoládékrémet és a tetejét elsimítom! A sütit kb: 12 órára hûtõbe rakom. Tálalás elõtt a tortakarimát leveszem és egy tálra csúsztatom,ahol a maradék mandarinnal és csokoládéforgáccsal tetszés szerint díszítem! A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |