| Diétás epres túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 750 g sovány túró 2 nagy pohár jughurt 500 g eper 1 citromból nyert citromhéj 0.25 citromból nyert citromlé 3 evőkanál zselatin 1 ek vanília kivonat 10 ek xilit 3 teáskanálnyi) 1 csipet só Elkészítés: A zselatint keverjük el az egyik pohár joghurttal, a nyírfacukorral és az eritrittel, és addig melegítsük, szép lassan folyamatos kevergetés mellett, amíg fel nem oldódik benne. Vigyázzunk nehogy felforraljuk! Tegyük félre kicsit hűlni a zselatinos joghurtot, közben mossuk meg, és vágjuk kis kockákra az epret (pár szemet félretehetünk díszítéshez). A túrót törjük össze, és keverjük össze az eperrel, a másik pohár joghurttal, a citrom levével és héjával, a vaníliával, egy csipet sóval és a folyékony édesítővel. Tetszés szerint édesíthetjük mással is. Miután kicsit lehűlt a zselatinos joghurt, kezd kocsonyásodni, gyorsan keverjük azt is bele a többi hozzávalóhoz, és öntsük egy hideg vízzel kiöblített tortaformába, tálba vagy akár őzgerinc formába. Ez elég nagy adag, egy 26 cm-es tortaformához elegendő. Tegyük hűtőbe legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára. Tálalás előtt egy késsel óvatosan lazítsuk fel körbe a tortaforma oldalát, tegyünk rá egy tányért vagy tálcát, fordítsuk fejjel lefelé, és ütögessük meg, hogy kijöjjön a formából. Ha nem sikerül, megpróbálhatjuk meleg vízbe mártani a tortaformát. Tanácsok: Más gyümölccsel is készíthető A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |