| Almás túrókocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 35 dkg liszt 17,5 dkg porcukor csipet só 20 dkg vaj 1 tojás A töltelékhez: 15+2 dkg vaj 25 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 kg túró 12,5 dkg mascarpone 2 citrom 4 tojás 2 csomag vaníliás pudingpor 1,2 kg alma 8 dkg sárgabaracklekvár 10 dkg szeletelt mandula Elkészítés: A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral és a sóval. A vajat a tojással együtt szintén hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. Átgyúrjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. A töltelékhez 15 dkg vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a túróval és a mascarponéval elkeverjük. Az egyik citrom héját hozzáreszeljük a túróhoz, mindkettő levét kinyomjuk. Egyenként a túróhoz keverjük a tojásokat, aztán az átszűrt citromlé felét, végül hozzászitájuk a pudingport. Az almákat gerezdekre szeljük, és meglocsoljuk a maradék citromlével. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát gáztepsi (30x40cm) méretűre nyújtjuk, lazán összehajtva a tepsi közepére emeljük. Kihajtogatjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a túrókrémet. Kissé egymásra csúsztatva rárakjuk az almagerezdeket, végül megkenjük a 2 dkg vajjal. 50 percig sütjük. A lekvárt felforrósítjuk, 50 perc sülés után a süteményt megkenjük a lekvárral, majd megszórjuk a mandulával. További 15 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint felvágjuk. Tálalás előtt megszórjuk kis porcukorral. Tanácsok: Az egész család élvezettel ette, és másnapra nem maradt belőle semmi, pedig nagyon nagy adag. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |