Tutireceptek.hu fejléc

Pehelykönnyű finom túrós pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A töltelékhez

1,5 evőkanál finomliszt
1 darab nagy citrom reszelt héja
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
30 dkg kristálycukor
1 kg tehéntúró
maréknyi mazsola
4 darab tojásfehérje
A tésztához

30 dkg finomliszt
4 darab tojássárgája
0,5 dl tej
1 kiskanál kristálycukor
3 dkg Dr. Oetker Instant Élesztő
15 dkg Rama
A tepsi kikenéséhez

2 dkg Rama

Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyiket 22x32 cm-esre nyújtjuk és Ramával kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk. A másik kinyújtott tésztával befedjük. 3 órán át pihentetjük, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, még melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós rakott csirke » Szendvicssütős túrós batyu » Finom tojásos fasírt » Pudingos-túrós szelet
» Túrós-sajtos pogi » Rákóczi túrós 2 » Málnás finomság » Búvár túrós (Udate 1 )
» Juhtúrós-tejfölös burgonya » Túrós máktorta » Túrós-barackos alagút » Finom flodni
» Lekvárosbukta túrósan » Epres-túrós fincsi torta » Házi kakaós-túrós pite » Finom sajtos karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.