| Banános-diós szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 13 dkg puha vaj, 20 dkg barna cukor + 1 evőkanálnyi, 3 tojás, 25 dkg rétesliszt, 2 kiskanál sütőpor, 5 dkg kókuszreszelék + 2 kiskanálnyi, 16 dkg villával összetört banán, 1,25 dl tej, 4 dkg pirított, durvára vágott dió, 1/4 - 1/4 kiskanálnyi őrölt fahéj és szegfűszeg. Elkészítés: A sütőt 180 C-ra bemelegítjük. Egy 14*24*7 cm-es tepsit kizsírozunk, sütőpapírral kibélelünk. A vajat a 20 dkg cukorral, a sütőporral, a tojásokkal, az 5 dkg kókuszreszelékkel, a banánnal és a tejjel habosra keverjük, hogy könnyű legyen, és a színe kivilágosodjon. A felét a tepsibe kanalazzuk, és a dió, a fűszerek, a maradék cukor meg kókuszreszelék felével megszórjuk. A tészta másik felét rásimítjuk, és a visszamaradt dió, fűszerek, cukor, kókuszreszelék keverékével meghintjük. 1 óráig sütjük, ha a teteje idő előtt pirulni kezdene, alufóliával letakarjuk. Tanácsok: Jó tudni! Jó érett banánt vegyünk hozzá, mert ennek az íze teszi különlegesen zamatossá a süteményt. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |