| KAVART TÚRÓS receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 35 dkg cukor 4 tojás 25 dkg margarin 1 csomag vaníliás cukor 45 dkg liszt 1 csomag sütőpor 2 dl tej A töltelékhez: 50 dkg finom túró 1 citrom reszelt héja 1 csomag vaníliás cukor ízlés szerint porcukor A megszóráshoz: porcukor Elkészítés: A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük. Tanácsok: Túró helyett reszelt almával is el lehet készíteni. (Kavart almás) A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |