Tutireceptek.hu fejléc

Epres-balzsamecetes praliné recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
» 15 dkg tejcsokoládé
» 10 dkg eperpüré
» 3 dkg glükózszirup
» 2 cl balzsamecet
» 30 étcsokoládé bonbonhüvely
» 5 szem aszalt eper
» 15 dkg temperált étcsokoládé bevonó
» adagolóflakon
» pergamenpapír habzsák
» mártóvilla
» pergamenpapír

Elkészítés:
Az eperpürét a glükózsziruppal egy lábasban felforraljuk. Ha forrni kezd, levesszük a tűzről és az aprított csokoládéval összekeverjük egy tálban. Addig keverjük, amíg a csokoládé csomómentesre olvad. Belekeverjük a balzsamecetet és 20 percig hűlni hagyjuk. Ezután a tölteléket az adagolóflakonba töltjük, majd a segítségével megtöltjük a bonbonhüvelyeket. Miután a töltelék 30 perc alatt megszilárdult a temperált bevonóval lezárjuk a golyókat. A mártóvillát használva belemártjuk a golyókat a bevonóba és a sütőpapíros tepsibe helyezzük őket. A végén apróra vágott aszalt eperrel lehet díszíteni.


A receptet beküldte: Tüccsögi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggy-marcipán praliné » Szőlős-diós praliné » Praliné » Pralinék
» Meggyes finomság » Kosárka csokikrémmel » Kókuszhavas tésztaházikó » Gyümölcskenyér karácsonyi
» Fánkocska » Kefires süti » Almás gyümölcskenyér » Brassói szarvacskák
» Cseresznyés hipp-hopp » Cseresznyés habos » Banános almatorta » Gyümölcsös mousse


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.