| Epres-balzsamecetes praliné receptSütemények, édességek Hozzávalók: » 15 dkg tejcsokoládé » 10 dkg eperpüré » 3 dkg glükózszirup » 2 cl balzsamecet » 30 étcsokoládé bonbonhüvely » 5 szem aszalt eper » 15 dkg temperált étcsokoládé bevonó » adagolóflakon » pergamenpapír habzsák » mártóvilla » pergamenpapír Elkészítés: Az eperpürét a glükózsziruppal egy lábasban felforraljuk. Ha forrni kezd, levesszük a tűzről és az aprított csokoládéval összekeverjük egy tálban. Addig keverjük, amíg a csokoládé csomómentesre olvad. Belekeverjük a balzsamecetet és 20 percig hűlni hagyjuk. Ezután a tölteléket az adagolóflakonba töltjük, majd a segítségével megtöltjük a bonbonhüvelyeket. Miután a töltelék 30 perc alatt megszilárdult a temperált bevonóval lezárjuk a golyókat. A mártóvillát használva belemártjuk a golyókat a bevonóba és a sütőpapíros tepsibe helyezzük őket. A végén apróra vágott aszalt eperrel lehet díszíteni. A receptet beküldte: Tüccsögi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |