| Cseresznyés hipp-hopp receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 csomag instant élesztő, 12 dkg vaj, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj, fél üveg cseresznyebefőtt, 1 db tojás. Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy keverőtálban összevegyítjük a lisztet, az instant élesztőt, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi fahéjat, majd egy másikban a vajat, a cukrot, a tejet és a tojást. A vizes illetve a száraz hozzávalókat összedolgozzuk, s egy kisebb méretű, magas falú jénai tálba terítjük. Vajazni, lisztezni nem szükséges, mert a tészta önmagában is elég zsiradékot tartalmaz, így nem ragad le a tál aljára. A tészta tetejét megszórjuk a cseresznyeszemekkel, fahéjjal és egy kevés cukorral. Végül a sütőbe helyezzük, és 20-25 percig sütjük! A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |