| Elzászi kenyérlángos receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: Tészta: 30 dkg liszt 1 tojás 5 dkg vaj/margarin 1,2 dl langyos tej 3 dkg élesztő csipetnyi cukor csipetnyi só Töltelék: 30dkg húsos füstölt szalonna 2 tojás 25 dkg vöröshagyma 50 dkg tehéntúró 1,5 dl tejföl só bors + a forma kikenéséhez zsír / margarin Elkészítés: A langyos tej felébe belemorzsoljuk az élesztőt. Cukorral meghintjük, és meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk. Belekeverjük a tojást, a vajat, az élesztős tejet, a maradék tejet és a sót. Sima tésztává dolgozzuk. A tésztát cipóvá formáljuk és letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük. Közben a megtisztított hagymát vékony cikkekre vágjuk. A húsos füstölt szalonnát vastagon felszeleteljük, és kockákra vágjuk. Serpenyőben megpirítjuk. A pörcöt kivesszük, a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát. A tehéntúrót kikeverjük a tejföllel és a tojással. Sóval, borssal fűszerezzük. A sütőt 250 fokra előmelegítjük. Zsírral / margarinnal kikenjük a tepsit. A tésztát kör alakúra kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Megkenjük a túrókrémmel, majd a tetejére rakjuk a hagymát és a szalonnát. A sütő középső rácsán 20-25 percig sütjük. A receptet beküldte: Borsa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |