| Cukkini zsemle! receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 200 g cukkini ('megpucol, lereszel, kinyomkod' fázisokkal) - 1 tojás + 1 tojásfehérje - 50 g aprószemű zabpehely - 50 g szójaliszt (ezzel növeljük a fehérje tartalmát, de ha ez nincs kéznél, akkor simára darált zabliszttel is kiválthatod!) - 50 g zsírszegény túró - 1 púpos evőkanál búzasikér - 1 csapott tk. szódabikarbóna - só ízlés szerint A tetejére: tökmag és napraforgó mag keverék Elkészítés: Fogj egy nagy edényt, keverd el benne először a liszt állagú dolgokat, majd a túrót, tojást és VÉGÜL a cukkinit. A sorrend fontos, én régen jól elbénáztam: a cukkini elsők között landolt az edényben, ami erőteljesen megnehezítette a további összetevők egyenletes belekavarását. Tehát cukkini last minute! Fontos, hogy a cukkinit kicsavargatva tedd bele, mert ha túl vizes lesz a tészta, akkor zsemle helyett egy szétfolyt tésztakupac lesz a végeredmény. Inkább ha túl száraz a dolog, akkor utólag adagolj hozzá egy pici cukkini-levet! Ha pedig mégis híg a massza, akkor némi zabbal mentsd a helyzetet! Nedves mancsokkal formálj belőle kisebb zsemle méretű halmokat, tedd szilikonos sütőlapra. Paskold meg egy picit a tetejét, szórj rá magkeveréket, tedd előmelegített sütőbe, integess nekik, majd zárd rájuk a sütőajtót. 20 percig süsd 170 fokon. Ha a teteje szépen megpirult, zárd el a sütőt, hagyd benne még egy 5 percet, majd utána vedd ki! Akár önmagában is megállja a helyét, de aki igazi uzsira vágyik, az ne spóroljon ki belőle olyan finomságokat mind cottage cheese vagy valamilyen zsírszegény krémtúró, csirkemell sonka és persze a zöldségek! Tanácsok: Tápértékek: a fenti mennyiségből 3 kisebb zsömi készült, így egy darabban lesz 174 kcal, 17 g fehérje, 15 g szénhidrát és 3 g zsír! A receptet beküldte: Cetrin Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |