| Egyszerű tonhalas sushi receptHalas ételek Hozzávalók: 22 dkg rövid szemű rizs 5 dl víz 2 evőkanál rizsecet 1 evőkanál porcukor 1 teáskanál só 30 dkg nagyon friss tonhal wasabi és szójaszós a tálaláshoz Elkészítés: A rizst a hideg vízzel forrald fel, majd lassú tűzön főzd addig, amíg magába nem szívja az összes vizet. Főzés után lefedve állni hagyjuk 10 percig. Öntsd a rizsre a cukros, sós ecetet és egy fakanállal addig keverd amíg ki nem hűl. Vágd a tonhalat 5 cm csíkokra, majd tegyél mindegyikre egy kis wasabit. Kezeddel formázz 1 evőkanál rizst gombóccá. A rizsgombócot tedd egy csík tonhalra, majd simítsd a tonhalat a rizs köré. A gombócot lapítsd el egy kicsit, hogy hosszúkás legyen. Wasabival és szójaszósszal tálald. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: emese24 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |