| Egészségpástétom receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 15 dkg sovány tehéntúró, 1 dl kefir, 5 dkg lenmag, 5 dkg dióbél, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1-1 csokor petrezselyem-, kapor-, snidling- és zellerzöld, ízlés szerint só, törött fehér bors. Elkészítés: A zöldfűszereket megmosom, lecsöpögtetem és apróra vágom. A túrót áttöröm. A lenmagot és a diót együtt finomra darálom. Mély tálban összeöntöm a kefirt és az olajat, majd hozzáadom a darált lenmagos diót, a zöldfűszereket és a túrót. Jól összekeverem, ezután sóval, borssal megízesítem, és befedve lehűtöm. Pirított rozskenyér-szeletekkel tálalom. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |