| Édes-savanyú sertéscsíkok/vagy pulykamellcsíkok * receptHúsételek Hozzávalók: * 50 dkg sertéscomb /vagy pulykamell,vagy csirkemell/ * 25 dkg rizs * 1 közepes fej vöröshagyma * 2 sárga, 1 zöld és 1 piros paprika * 1 kis doboz darabolt ananászkonzerv * 1 hegyes erős paprika vagy csilipor * 5 dkg pirított sós mogyoró * 1 evőkanál 10%-os ecet * 1 evőkanál méz * 4 evőkanál szójaszósz * 2-3 evőkanál olaj * csípős fűszerpaprika * só Elkészítés: A sertéshúst /vagy amilyen húsból készítjük/ vékony csíkokra vágjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Az ananász levét leöntjük. Az ananász- és hagymakockát tálba tesszük, leöntjük a szójaszósszal, belekeverjük a húscsíkokat, és 20 percig pácoljuk. A rizst a szokásos módon elkészítjük. Közben a paprikákat megmossuk, vékony csíkokra metéljük, a hegyes paprikát karikázzuk. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, és a lecsöpögtetett húst adagonként hirtelen aranybarnára sütjük. Tányérra szedjük, sózzuk, meghintjük a csípős fűszerpaprikával. A visszamaradt zsiradékon 1-2 perc alatt megpirítjuk a feldarabolt paprikát, hozzáöntjük a szójás-hagymás ananászt és a mogyorót. Kb. 5 perc párolás után ecettel és mézzel ízesítjük, végül beletesszük a húst, és összemelegítjük. A rizzsel tálaljuk. Tanácsok: Nagyon finom étel, az ecettel és a mézzel lehet ízlés szerint variálni. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |