| Almás lepény - gyors receptSütemények, édességek Hozzávalók: TÉSZTA: 4 tojás 2 csésze cukor 1 csésze olaj 2 joghurt - tejföl is jó. 2.5 csésze liszt 1 cs. sütőpor TÖLTELÉK: I kg alma,tisztítva, reszelve 15 dkg cukor (ízlés szerint) fahéj,ízlés szerint Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük. Felét egy kikent, lisztezett,nagy gáztepsibe öntjük, ráterítjük a reszelt almás tölteléket, a massza másik felét ráegyengetjük. Aranybarnára sütjük, előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on. Meggyel is készíthető,akkor a massza tetejét megszórjuk meggyel,erre jöhet szeletelt mandula, vagy durvára darált dió.Vaníliás porcukorral szórni. Tanácsok: Nagyon gyors süti,vendégváró! A receptet beküldte: Marcsi-55 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |