| Lasagne görögösen receptHúsételek Hozzávalók: 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 nagy sárgarépa 4 paradicsom 2-4 ek olaj 50 dkg darálthús (eredetileg bárányhús), de megteszi bármilyen is 1 doboz passzírozott paradicsom 1-2 tk szárított provence-i fűszerkeverék 50 dkg zöldbab 3 dkg vaj 3 dkg liszt 5 dl tej frissen reszelt szerecsendió 1/2tk cukor kb. 10 lasagnelap 20 dkg juhsajt só, bors Elkészítés: A kétféle hagymát és a sárgarépát apróra kockázzuk. 2 paradicsomot apró kockára a többit szeletekre. A darálthúst olajon megpirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon a kétféle hagymát megpároljuk, majd a felkockázott répával és paradicsommal együtt rövid ideig sütjük. Belevegyítjük a húst, a passzírozott paradicsomot meg a zöldfűszereket és kb. 5 perc alatt megpároljuk. Felhevített vajon a lisztet kb. 1 percig pirítjuk.Keverés mellett a tejjel felöntjük, és 5 percig főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A darálthúst sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A besamelt, a lasagnelapokat, a darált húst és a babot tűzálló tálba rétegezzük. A paradicsomszeletekkel kirakjuk, és rámorzsoljuk a juhsajtot.Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 45 percig sütjük. Oregánóval díszítjük. A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |