| Lasagne verde receptTésztafélék Hozzávalók: Lasagne tészta 1/4 csomag mirelit spenót 10 dkg sonka 8 dkg liszt 8 dkg margarin 1 liter tej 3-4 gerezd fokhagyma 10 dkg reszelt trappista sajt 2 dl főzőtejszín 10 dkg füstölt sajt só, bors, szerecsendió vaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A margarint egy lábosban megolvasztom, hozzákeverem a lisztet, majd nagyon kis lángon apránként hozzáöntve a tejet, habverővel kevergetve besamel mártást készítek. Amikor az összes tej belement, sűrűre főzöm. A kész mártást sóval, szerecsendióval ízesítem. Két részre osztom (a sonkás része lehet kicsit több): Az egyik felébe belekeverem a negyed csomag fagyasztott spenótot, és a lereszelt, vagy átpasszírozott fokhagymát. A másik felébe belekeverem a nagyon apró kockákra vágott vagy ledarált sonkát, jól megborsozom. A tepsit kivajazom, és a következő sorrendben állítom össze a lasagnét: Sonkás szósz - tészta - spenótos szósz - tészta - sonkás szósz - tészta - spenótos szósz - tészta - sonkás szósz - reszelt trappista sajt. Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt megsütöm, amíg a tetején szép pirosra sül a sajt. Az öntet elkészítése: Kis lábosban felforralom a tejszínt, felolvasztom benne a reszelt füstölt sajtot. Ezzel meglocsolva igazán finom, és különleges! Tanácsok: Jó étvágyat! Másnap is nagyon finom! Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: szabici Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |