| Tűzoltó szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt 1 kk sütőpor 1cs vaníliás cukor 8 dkg porcukor 8 dkg margarin 1 tojás Krémhez: 2 üveg magozott meggy 2 cs vaníliás pudingpor 2 púpos evk cukor csipet fahéj víz A morzsához: 10 dkg porcukor 10 dkg liszt 6 dkg margarin 1 kk őrölt fahéj Tetejére: 5 dl tejszínhab (Oké habmester) Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom, zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtom. A meggyet leszűröm, a levét felfogom és 8dl-nyire felöntöm vízzel. A lecsepegtetett meggyet eloszlatom a tésztán. A pudingporokat elkeverem a lével, a cukorral és felfőzöm. Még forrón a meggy tetejére öntöm. A morzsás réteg hozzávalóit összemorzsolom és a krém tetején elosztom. Lassú tűznél tűpróbáig sütöm. A tejszínből habot készítek és a kihűlt sütemény tetejére kenem. Tetejét villával megcsíkozom és pici fahéjat szórok rá. Tanácsok: Képet a naplóm 4073. bejegyzésénél találhatsz... A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |