| Regina-szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt 10 dkg margarin csipet só 1 cs. vaníliás cukor 25 dkg porcukor 2 ek. kakaópor 1 sütőpor 1 egész tojás szükség szerint 1-2 ek. tejföl Krémhez: 1 liter tej 4 cs. tejszínízű pudingpor (főzős) 10 csapott ek. cukor 2 cs. vaníliás cukor 25 dkg mascarpone sajt Középre: 3 tojásból a szokásos módon sütött piskótalap (3 tojás, 3 ek. víz, 6 ek. liszt, 6 ek. cukor, csipet sütőpor és só) 2 dl feketekávé 1 dl rum Elkészítés: A lisztet és a cukrot, sütőport, sót alaposan elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, majd a tojással, tejföllel gyorsan összeállítjuk az omlós tésztát, legalább fél órát hűvös helyen pihentetjük. Ezután két lapot sütünk belőle egy közepes méretű tepsiben. A krémhez elkészítjük a sűrű pudingot a szokásos módon,állandóan kevergetve. A cukrot is belekeverjük, és teljesen kihűtjük. Időnként keverjük meg alaposan, teljes kihűlés után kézi habverővel verjük fel, és előbb kanalanként, majd nagyobb adagokban adjuk hozzá a mascarpone-t, és verjük egynemű krémmé. A tepsi aljára tesszük az egyik kemény omlóstészta-lapot, rákenjük a krém felét, erre a piskótalapot fektetjük, amit megöntözünk a kávé és rum keverékével. Erre jön a krém másik fele, végül a második omlós lap. Fóliával letakarva tegyük az összeállított süteményt a hűtőbe, és hagyjuk állni legalább 24 órát, hogy az alsó és felső lap is megpuhuljon, és az ízek összeérjenek. Tanácsok: Kicsit időigényes sütemény, de nagyon finom, a tiramisu ízvilágát idézi. A kávé és rum arányán, mennyiségén ízlés szerint lehet változtatni. (Piskóta: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, majd a tojássárjákat és vizet keverjük a masszába, végül a sütőporos lisztet, de ezzel már nem keverjük sokáig, mert a hab összetörik.) A receptet beküldte: Corra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |