| Kajszi szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 4 tojássárgája 2 dl tejföl 1 cs sütőpor 2 ek kristálycukor 10 dkg margarin 6 ek liszt meggylekvár A tetejére: 4 tojásfehérje 6 ek kristálycukor 8 szem kajszibarack Elkészítés: A tojássárgákat, a tejölt, a kristálycukrot és a margarint jól kikeverjük egy robotgép segítségével. A keverékhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal összedolgozzuk. A tésztát egy kivajazott közepes méretű tepsibe öntjük, és 175 fokon félig megsütjük (kb. 20 perc alatt). Amíg a tészta sül, elkészítjük a "krémet". A tojásfehérjéket a cukorral felverjük. A tészta tetejét megkenjük egy kis meggylekvárral, és a tojásfehérjehabbal. A tetejére rakjuk a félbevágott kajszibarackokat, tetejükkel felfelé. A magok helyét egy kis habbal töltjük. Ha szépen egymás mellé pakoljuk, klasszul lehet majd szeletelni, mert gyakorlatilag csak kocka alakban körbe kell vágnunk a barackokat. Kis tűzön ( 100-150 fokon ) kb. 10-15 percig. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |