| Dóri féle mascarponés répatorta ( 20-22 cm átmérőjű formához ) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 300 g reszelt sárgarépa 2 tojás 140 ml olaj 150 g cukor 75 g dió apróra vágva 175 g liszt 1,5 kk sütőpor 1 csipet só 0,5 kk szódabikarbóna 1 kk őrölt fahéj 100 g mazsola - elhagyható A tetejére: 20 dkg mascarpone 1 narancs reszelt héja 5 dkg porcukor Elkészítés: 1. A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük, a diót durvára vágjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítjük a tortaformát. Ha nem szilikon, akkor kivajazzuk, kilisztezzük. 2. Egy tálban habverővel fehéredésig verjük a tojásokat és a cukrot, aztán hozzáadjuk az olajat, a répát, (a mazsolát) és a diót. 3. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát, majd mindezt a répás-tojásos masszához keverjük. A sütőformába öntjük és 35-40 percig sütjük. 4. Közben elkészítjük a krémet: A mascarponét alaposan kikeverjük a narancshéjjal és a porcukorral. Ha a torta teljesen kihűlt, a tetejére kenjük a krémet és így tálaljuk. A receptet beküldte: potyek Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |