| Diótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 4 tojás 30 dkg cukor (én 20 dkg-ot szoktam) 10 evőkanál víz 15 dkg dió 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 citrom leve (ez el is maradhat) Krém: 3 dl tej 1 csomag tejszín ízű pudingpor (lehet vaníliás is) 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg vaj vagy Rama (én 25 dkg-ot szoktam) 15 dkg porcukor 10 dkg dió (én 15 dkg-ot szoktam) Elkészítés: A tojás sárgákat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a vizet, diót és a lisztben elkevert sütőport. A tojásfehérjéket egy kevés cukorral habosra verem és a masszához keverem. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 20 perc alatt megsül. A pudingot a tejben a vaníliás cukorral felfőzöm, sűrű masszát kapok, amit néha megkeverve hagyok kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a diót és a kihűlt pudinghoz keverem. A piskótatésztát 4 felé vágom, úgy hogy 4 egyforma lapot kapjak (egyszer a tepsi hosszanti irányában vágom, majd éles, hosszú pengéjű késsel a lapokat keresztbe is kettévágom). Minden lapot vékonyan megkenek a krémmel és egymás tetejére rakom őket. Végül a tetejét és az oldalát is megkenem és durvára vágott dióval díszítem. Természetesen lehet hagyományos, kör alakú tortaformában is sütni a piskótát. Tanácsok: Némi módosítás, ahogy én szoktam: 0,33dl-es habtejszínt kevés cukorral és habfixálóval felverek és a krémhez keverem. Kicsit könnyebb, lágyabb lesz tőle. Dió helyett olvasztott csokoládét öntök a tetejére és az oldalát is azzal kenem meg. (1,5 tábla, kb. 150g csokoládét 10 dkg vajjal és kb. fél-1 deci tejjel felolvasztok) Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: bogancs71 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |