Tutireceptek.hu fejléc

Angol süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

* 300 g liszt
* 300 g porcukor
* 250 g margarin
* 9 db tojás
* 1 cs sütőpor
* 1-1 cs vanília-, puncs-, és csokoládé ízű pudingpor
* csipetnyi só

Krémhez:

* 2 cs vanília ízű pudingpor
* 5 dl tej
* csipetnyi só
* 2 cs vaníliás cukor
* 200 g porcukor
* 250 g margarin

Mázhoz:

* 100 g étcsokoládés tortabevonó
* 50 g margarin
* 2 ek kakaópor

Elkészítés:
A tészta elkészítése:

1. A tojásokat kettéválasztjuk úgy, hogy a fehérjéket hármasával külön-külön pohárba teszük.
2. Kimérünk háromszor 100 g lisztet és elkeverjük benne az egyenlően elosztott sütőport, és egyenként a különböző ízű pudingporokat.
3. Egy 25x35 cm-es magas falú tepsit kizsírozunk, és szalvétával béleljük.
4. A margarint habosra keverjük a tojások sárgájával, a porcukorral és a csipetnyi sóval. Ezután három egyenlő részre osztjuk.
5. Az első részbe belekeverjük a vanília ízű pudingporral elkevert lisztet (ha szükséges kevés tejjel higíthatjuk a masszát) és óvatosan beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből vert kemény habot. A tepsibe simítjuk és előmelegíett sütőben, 200 C-on, 10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Egy deszkára kiborítjuk és ha kicsit hűlt, lehúzzuk róla a szalvétát.
6. Ha a tepsi kicsit hűlt, enyhén kizsírozzuk és szalvétával béleljük. Ugyanígy sütjük meg a puncs és a csokoládé ízesítésű lapokat is, majd hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése:

1. A vanília ízű pudingporokat 2 dl tejben csomó mentesen elkeverjük. A maradék tejet főni tesszük a csipet sóval, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük benne a pudingport. A tűzről levéve többször megkavarjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
2. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd a kétféle krémet összekeverjük.
3. A krém felét egyenletesen elkenjük a csokoládés lapon. Erre tesszük a puncs ízű lapot, majd a maradék krémet és végül a vaníliás lapot.

A csokimáz elkészítése:

1. A tortabevonót kis darabokra törjük és gőz fölött összeolvasztjuk a margarinnal és a kakaóporral. A gőzről levéve kicsit hagyjuk hűlni, majd vizezett késsel a sütemény tetejére simítjuk.
2. Ha a csokimáz megszilárdul, vízbe mártott éles késsel hosszúkás szeleteket vágunk belőle.

Tanácsok:
* előkészület: 45 perc
* sütés: 30 perc

közepes


A receptet beküldte: juhaszneica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis marcipángolyó » Marcipángolyó » Mangoldpuding » Angolos kolbászkák
» Angol puncs » Hamis marcipángolyók » Eredeti angol puncs » Lángolós almásszelet
» Angol karácsonyi sütemény » Mángoldos pite » Angol almatorta » Banángolyó
» Angol mazsolás kalács » Párolt mángold » Angol máj » Angol borsóleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.