| Angol süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: * 300 g liszt * 300 g porcukor * 250 g margarin * 9 db tojás * 1 cs sütőpor * 1-1 cs vanília-, puncs-, és csokoládé ízű pudingpor * csipetnyi só Krémhez: * 2 cs vanília ízű pudingpor * 5 dl tej * csipetnyi só * 2 cs vaníliás cukor * 200 g porcukor * 250 g margarin Mázhoz: * 100 g étcsokoládés tortabevonó * 50 g margarin * 2 ek kakaópor Elkészítés: A tészta elkészítése: 1. A tojásokat kettéválasztjuk úgy, hogy a fehérjéket hármasával külön-külön pohárba teszük. 2. Kimérünk háromszor 100 g lisztet és elkeverjük benne az egyenlően elosztott sütőport, és egyenként a különböző ízű pudingporokat. 3. Egy 25x35 cm-es magas falú tepsit kizsírozunk, és szalvétával béleljük. 4. A margarint habosra keverjük a tojások sárgájával, a porcukorral és a csipetnyi sóval. Ezután három egyenlő részre osztjuk. 5. Az első részbe belekeverjük a vanília ízű pudingporral elkevert lisztet (ha szükséges kevés tejjel higíthatjuk a masszát) és óvatosan beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből vert kemény habot. A tepsibe simítjuk és előmelegíett sütőben, 200 C-on, 10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Egy deszkára kiborítjuk és ha kicsit hűlt, lehúzzuk róla a szalvétát. 6. Ha a tepsi kicsit hűlt, enyhén kizsírozzuk és szalvétával béleljük. Ugyanígy sütjük meg a puncs és a csokoládé ízesítésű lapokat is, majd hagyjuk kihűlni. A krém elkészítése: 1. A vanília ízű pudingporokat 2 dl tejben csomó mentesen elkeverjük. A maradék tejet főni tesszük a csipet sóval, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük benne a pudingport. A tűzről levéve többször megkavarjuk, amíg teljesen ki nem hűl. 2. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd a kétféle krémet összekeverjük. 3. A krém felét egyenletesen elkenjük a csokoládés lapon. Erre tesszük a puncs ízű lapot, majd a maradék krémet és végül a vaníliás lapot. A csokimáz elkészítése: 1. A tortabevonót kis darabokra törjük és gőz fölött összeolvasztjuk a margarinnal és a kakaóporral. A gőzről levéve kicsit hagyjuk hűlni, majd vizezett késsel a sütemény tetejére simítjuk. 2. Ha a csokimáz megszilárdul, vízbe mártott éles késsel hosszúkás szeleteket vágunk belőle. Tanácsok: * előkészület: 45 perc * sütés: 30 perc közepes A receptet beküldte: juhaszneica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |