| Különleges diótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: reszelt citromhéj 50 dkg porcukor 2 evőkanál citrom leve 10 db tojásfehérje A töltelék 3. részéhez: 20 dkg porcukor 25 dkg margarin A töltelék 2. részéhez 3 evőkanál cukor 3 evőkanál étkezési keményítő 1 dl tej A töltelék 1. részéhez 5 db tojássárgája 1 dl tej 20 dkg dió Elkészítés: A tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet. Az elkészített masszát három részre osztva, adagonként külön-külön a kikent formába öntjük és előmelegített sütőben 10 percig sütjük 150 °C fokon. A tejbe belekeverjük a diót és a tojássárgákat, majd folytonos keverés közben forrásig hevítjük. Ezután lehűtjük. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kis tejben elkevert étkezési keményítőt és a cukrot. Ha a massza besűrűsödött, hozzáadjuk az első töltelékhez és kihűtjük. Habosra keverjük a Ramát a porcukorral. Hozzáadjuk az előzőleg összeállított és kihűtött krémhez. A lapokat megkenjük a töltelékkel, és egymásra rakjuk őket. A krémmel megkenjük a torta tetejét is, és tejszínhabbal díszítjük. Hidegen találjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |