| Almás lepényem receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 35 dkg liszt 1/2 csomag sütőpor 15 dkg vaj 15 dkg porcukor 2 tojássárgája 1-2 evőkanál tejföl Töltelék: 6-8 db közepes alma 2 evőkanál sárgabaracklekvár 2 evőkanál kristálycukor 5 dkg vaj 1 marék darált dió a szóráshoz 1 db tojássárgája a kenéshez Elkészítés: A sütőt előmelegítem 180 fokra, és előveszek egy 25x35 cm -s tepsit. Az almákat mosom, hámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Megpárolom, míg a leve el nem fő. Közben folyamatosan kevergetem, nehogy odaégjen. A baracklekvárral és a cukorral alaposan összekeverem, majd a tűzhelyről levéve, eldolgozom benne a vajat. A tészta hozzávalóit a tejföl kivételével összegyúrom. Állagtól függően kanalanként teszem hozzá a tejfölt, ha szükséges. Közepesen kemény, nyújtható tésztára van szükség. Kétfelé osztom, lapokra nyújtom. Az egyik lapot kinyújtom, a tepsibe helyezem, és megszórom egy maréknyi darált dióval. Rákanalazom az almatölteléket, és egyenletesen eloszlatom, majd befedem a másik tésztalappal. Villával megszurkálom, és lekenem tojássárgájával. 180 fokon, 30-35 perc alatt megsütöm. Langyosan szeletelem, porcukorral vastagon meghintve tálalom. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |