Tutireceptek.hu fejléc

Almás lepényem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl

Töltelék:
6-8 db közepes alma
2 evőkanál sárgabaracklekvár
2 evőkanál kristálycukor
5 dkg vaj

1 marék darált dió a szóráshoz
1 db tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra, és előveszek egy 25x35 cm -s tepsit.
Az almákat mosom, hámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Megpárolom, míg a leve el nem fő. Közben folyamatosan kevergetem, nehogy odaégjen. A baracklekvárral és a cukorral alaposan összekeverem, majd a tűzhelyről levéve, eldolgozom benne a vajat.
A tészta hozzávalóit a tejföl kivételével összegyúrom. Állagtól függően kanalanként teszem hozzá a tejfölt, ha szükséges. Közepesen kemény, nyújtható tésztára van szükség.
Kétfelé osztom, lapokra nyújtom. Az egyik lapot kinyújtom, a tepsibe helyezem, és megszórom egy maréknyi darált dióval. Rákanalazom az almatölteléket, és egyenletesen eloszlatom, majd befedem a másik tésztalappal. Villával megszurkálom, és lekenem tojássárgájával.
180 fokon, 30-35 perc alatt megsütöm. Langyosan szeletelem, porcukorral vastagon meghintve tálalom.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-kekszes zabos süti » Diétás almás-pudingos süti » Tartalmas levesem » Almás túrókocka
» Almás morzsatorta » Joghurtos almasaláta » Diabetikus almás szelet » Almás ropogós
» Almás krémes Emyke módjára » Rácsos almás » Almáslepény a'la Kátya » Almás süti II.
» Karamellás almás krémes » Céklás almasaláta » Almás répás kókuszgolyó » Almás őzgerinc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.