| Diós sajtkrémmel töltött póréhagyma receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 vastag póréhagyma 20 dkg krémsajt 20 dkg darált dió 5 dkg vaj só, őrölt bors Elkészítés: A krémsajtot a vajjal, a darált dióval jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát alaposan megmossuk, a külső levelét eltávolítjuk, a gyökérét és az elágazó szárrészét levágjuk. Egy fakanál segítségével a belsejét kitoljuk, úgy, hogy 2-3 levélnyi vastag fala maradjon. Az így kapott üreget a diós sajtkrémmel megtöltjük, és 3-4 órára behűtjük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sajttálon kínáljuk. Tanácsok: A póréhagyma belsejét salátához használhatjuk fel. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |