| Diós- béles receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 30 dkg liszt 1 csomag sütőporral elkeverve, 3 dkg cukor, 1 db tojás, 12 dkg zsír. A töltelékhez baracklekvár, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg darált dió, 1 evőkanál rum, 2 tojás. Elkészítés: A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk. Nagyobb részét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk, majd megkenjük baracklekvárral, és a töltelékkel bevonjuk. A porcukrot a vaníliás cukorral, a dióval, a rummal és a 2 tojás sárgájával összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Rákenjük a tésztára, a tészta másik felét pedig a töltelékre reszeljük. Tojással megkenjük. Forró sütőben szép pirosra sütjük. Kihűlés után négyszögletesre vágjuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |