Tutireceptek.hu fejléc

Málnás béles recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 csomag cérnametélt
30 dkg friss vagy mirelit, felengedett málna
1 citrom lereszelt héja
15 dkg kristálycukor
20 dkg puha margarin
3 tojás

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kifőzzük a cérnametéltet.

Elkészítjük az alapkrémet. Ehhez egy nagy keverőtálba tesszük a puha margarint, hozzászórjuk a cukrot és az egészet robotgéppel összehabosítjuk.

Ezek után a cukros-margarinhoz pottyantjuk a tojássárgákat, a fehérjéket pedig egy kisebb keverőtálba öntjük és félre tesszük. A tojássárgákat alaposan eldolgozzuk a cukros-margarinos krémben, majd hozzáöntjük az előzőleg alaposan összeturmixolt málnát, és ezt is belekeverjük a krémbe. Végül hozzáreszeljük a citrom héját.

Ha a málnás krém elkészült, belekeverjük a kifőtt tésztát is. Aztán az alaposan elmosott és megtörölgetett habverőket visszahelyezve a gépbe, kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd a habot beleforgatva, fellazítjuk a málnás tésztát.

A kész tésztát jénai tálba öntjük és sütőbe téve 35-40 perc alatt készre sütjük.


(Ízfokozásként aki szereti, málnaszörppel meglocsolva fogyaszthatja.)


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnás kefír » Málnás vaníliás smoothie » Málnás babapiskótás » Dióbéles
» Banános málnás turmix » Málnás linzer - másként » Málnás kedvenc » Málnás-csokis kísértés
» Vargabéles Gligi módra » Málnás triffle » Málnasörbet » Joghurtos-málnás kocka
» Almásbéles » Málnás-túrós "torta" » Málnás-túrós piskótás » Kati néni vargabélese


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.