| Diós-csokis baklava receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg vékony rétestészta lap 30 dkg darált dió 10-15 dkg durvára reszelt csokoládé 1,5 csomag margarin 1,5 dl tej 3 csomag vaníliás cukor 2 db citrom 70 dkg cukor Elkészítés: A rétestészta lapokat egyesével rakjuk a tepsibe (csak a kezdőlap kettő). Minden lapot meglocsoljuk a margarinnal, amit a tejben, vaníliás cukorral felolvasztottunk, és mindegyik lapra szórunk a darált dióból, és a reszelt csokiból. Addig rakjuk, míg el nem fogy a hozzávaló anyag, majd kidaraboljuk kb. 7x7 cm kockákra és utána még átlósan is elvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk, és betesszük sülni 180 fokon, a középső sínen. Ez idő alatt megfőzzük a szirupot a cukorból, citromból (melyet vékony karikákra szeltünk fel). A cukorra vizet öntünk, úgy, hogy kétujjnyira legyen a víz a cukor felett. A citromot ne főzzük szét, előbb ki kell szedni, félre rakni (ez idő alatt már eléggé megízesítette a szirupot). Amikor kisült a Baklava ráöntjük a szirupot, rárendezzük a citromkarikákat, és félre tesszük, hogy bele szívódjon a szirup. Tanácsok: Ha előző nap készítjük el a sütit, akkor van elég idő a szirup felszívódáshoz. Kalóriatartalom: sok:) kcal A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |