Tutireceptek.hu fejléc

Diós-csokis baklava recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg vékony rétestészta lap
30 dkg darált dió
10-15 dkg durvára reszelt csokoládé
1,5 csomag margarin
1,5 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
2 db citrom
70 dkg cukor

Elkészítés:
A rétestészta lapokat egyesével rakjuk a tepsibe (csak a kezdőlap kettő). Minden lapot meglocsoljuk a margarinnal, amit a tejben, vaníliás cukorral felolvasztottunk, és mindegyik lapra szórunk a darált dióból, és a reszelt csokiból. Addig rakjuk, míg el nem fogy a hozzávaló anyag, majd kidaraboljuk kb. 7x7 cm kockákra és utána még átlósan is elvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk, és betesszük sülni 180 fokon, a középső sínen. Ez idő alatt megfőzzük a szirupot a cukorból, citromból (melyet vékony karikákra szeltünk fel).
A cukorra vizet öntünk, úgy, hogy kétujjnyira legyen a víz a cukor felett. A citromot ne főzzük szét, előbb ki kell szedni, félre rakni (ez idő alatt már eléggé megízesítette a szirupot). Amikor kisült a Baklava ráöntjük a szirupot, rárendezzük a citromkarikákat, és félre tesszük, hogy bele szívódjon a szirup.

Tanácsok:
Ha előző nap készítjük el a sütit, akkor van elég idő a szirup felszívódáshoz.

Kalóriatartalom: sok:) kcal

A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baklava (szerintem) » Baklava nem rétestésztából » Diós baklava » Baklavas
» Baklava 2. » Baklavám » Baklava* » Diós baklava 2.
» Meggyes baklava » Nem hízlaló süti » Finom Citromos süti » Csokimázas csodadiós
» Zorg sport szelete » Hideg eperhab » Gyors szilvás süti » Tejbegrizes túrógombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.