| Darált húsos káposztatekercs receptHúsételek Hozzávalók: 1 káposzta 1 csokor petrezselyemzöld 1 vöröshagyma 50 dkg darált hús 1 ek. paradicsompüré 1 tojás 1 ek. zsemlemorzsa fél teáskanál őrölt paprika 8 szelet szalonna ( bacon) 2 ek.olvasztott vaj 2 db tyúkhúsleveskocka 1 ek. liszt só, bors, fogvájók Elkészítés: A káposztát a torzsa kivágása után forrásban lévő sós vízben előfőzzük. 8 nagy levelet leválasztunk róla, a vastag ereket laposra vágjuk. Az apróra metélt vöröshagymát a darált hússal, a finomra aprított petrezselyemzöld 3/4-vel és a paradicsompürével, tojással és zsemlemorzsával összegyúrjuk, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. A káposztaleveleken elosztjuk a húsos masszát, majd a feltekert leveleket egy-egy szalonnaszeletbe burkoljuk, és fogvájóval összetűzzük. A tekercseket olvasztott vajon erősen megpirítjuk, felöntjük a kockákból főzött 0,5 l levessel, majd felforraljuk. Kb. 45 percig főzzük, aztán belevegyítjük a kevés vízben feloldott lisztet, s kevergetve összeforraljuk. A káposztatekercseket a mártással együtt tálaljuk. Petrezselymes burgonyát ehetünk hozzá. A receptet beküldte: Limmortalite Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |