| Húsos rakott palacsinta receptTésztafélék Hozzávalók: 10-12 db sós palacsinta 35 dkg bármilyen darált hús 20 dkg reszelt sajt 2 dl sűrített paradicsom (vagy ketchup) 2 dl tejföl 2 db tojás 3 ek olaj 1 kis fej vöröshagyma 1 ek ételízesítő por szárított bazsalikom rozmaring oreganó a formához olaj és zsemlemorzsa Elkészítés: Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a darált húst és erős tűzön addig kevergetjük, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsot, majd jól összeforraljuk. Ha már kellően sűrű, a tűzről félrehúzzuk. Belekeverjük a tejfölt, a sajt háromnegyedét és a tojásokat. Egy kerek tűzálló tálat kiolajozunk és morzsával megszórjuk. Egy palacsintát beleteszünk és kevés húsos krémmel megkenjük, majd addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejét a húsos krémmel szintén bekenjük, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. A tálat alufóliával befedjük, majd forró sütőben (kb. 190 fokos) tesszük, és kb 30-35 percig sütjük. Ezután kitakarjuk és a tetejét egy kicsit megpirítjuk. A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |