| Paradicsomos tök receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg gyalult tök, 25 dkg friss, kemény paradicsom, 3 evõkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, só, csipet cukor (ízlés szerint). Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a tököt jól megsózzuk és fél óráig hagyjuk állni. A paradicsomot megmossuk, majd felnégyeljük. A hagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon, azután a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és ráöntünk egy evõkanálnyi vizet. A levet eresztett tököt kissé kicsavarjuk, majd a hagymás-paprikás olajra tesszük. Fedõ alatt puhára pároljuk, végül belekeverjük a paradicsomgerezdeket. Addig pároljuk tovább, amíg a paradicsom héja felpenderedik. Bõven megborsozva tálaljuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |