| Mexikói kukoricás lepény receptZöldséges ételek Hozzávalók: 12 dkg kukoricaliszt 3 dkg finomliszt 20 g sütőpor 1 db. zöld chili paprika 5 szál újhagyma 2 egész tojás + 2 tojásfehérje 1, 5 dl tejföl 1, 5 dl étolaj 1 csipetnyi só 10 dkg kukoricakonzerv 10 dkg apró kockákra vágott főtt sonka Elkészítés: A tojásokat robotgéppel kikeverjük a tejföllel és az olajjal, majd belekeverjük a már előzőleg összekevert liszteket, sütőport és sót. Végül fakanállal hozzákeverjük az összevágott zöld chili paprikát, újhagymát, főtt sonkát, és a levétől leszűrt kukoricakonzervet. Egy 30x22 cm-es tepsi oldalait körben jól kikenjük vajjal, az aljára pedig sütőpapírt teszünk. Majd beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 25 percig. Ekkor teszünk rá papírt, és még 5 percig úgy sütjük. (Tűpróba!) Kivesszük a sütőből, és hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk tálcára. Levesszük róla a sütőpapírt. Kevés szellőzés után átfordítjuk egy másik tálcára, hogy ahogy megsült, az a fele legyen felül. Majd kockára szelve snidlinggel és reszelt sajttal tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |