Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói kukoricás lepény recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
12 dkg kukoricaliszt

3 dkg finomliszt

20 g sütőpor

1 db. zöld chili paprika

5 szál újhagyma

2 egész tojás + 2 tojásfehérje

1, 5 dl tejföl

1, 5 dl étolaj

1 csipetnyi só

10 dkg kukoricakonzerv

10 dkg apró kockákra vágott főtt sonka

Elkészítés:
A tojásokat robotgéppel kikeverjük a tejföllel és az olajjal, majd belekeverjük a már előzőleg összekevert liszteket, sütőport és sót. Végül fakanállal hozzákeverjük az összevágott zöld chili paprikát, újhagymát, főtt sonkát, és a levétől leszűrt kukoricakonzervet.

Egy 30x22 cm-es tepsi oldalait körben jól kikenjük vajjal, az aljára pedig sütőpapírt teszünk. Majd beleöntjük a masszát.

Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 25 percig. Ekkor teszünk rá papírt, és még 5 percig úgy sütjük. (Tűpróba!)

Kivesszük a sütőből, és hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk tálcára. Levesszük róla a sütőpapírt. Kevés szellőzés után átfordítjuk egy másik tálcára, hogy ahogy megsült, az a fele legyen felül. Majd kockára szelve snidlinggel és reszelt sajttal tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói csirkesaláta » Almás lepény » Mexikói vörösbab saláta » Almás lepény - gyors
» Fahéjas krumplis lepény » Kefíres lepény » Mexikoi gyors vacsora » Kukoricás csavart
» Kukoricás tésztasaláta » Mandulás-Almás Lepény » Mexikói tortilla leves » Sonkás tojáslepény 1.
» Mexikói főzelék » Flambírozott almáslepény » Mogyorós lepény » Alj nélküli túrós lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.