| Csupa zöld metélt receptTésztafélék Hozzávalók: 2 főre: a raguhoz 1 kis fej brokkoli, 1 marék friss spenót, kb. 10 dkg zöldborsó (zsengébb fajta, friss, vagy mirelit), 2 dl tejszín, 1 dl víz, 1 csapott ek zsiradék (én kókuszzsírt használtam), só, szerecsendió, 2 gerezd fokhagyma kb. 15 dkg zöld színű széles metélt tészta (algás, vagy spenótos) Elkészítés: A brokkolit szedjük rózsáira, majd a borsóval együtt pároljuk meg pároló rendszerben. A spenótot fonnyasszuk meg a zsiradékon, reszelt fokhagymával együtt. Ez pár percet vesz igénybe attól függően, milyen spenótot használunk. A bébi spenót 3-4 perc alatt elkészül, a sima nagyobb levelű spenótnak viszont több időre van szüksége ahhoz, hogy megfelelő állaga legyen. Közben forraljunk fel vizet, és főzzük ki a metéltet. Ha megfonnyadt a spenót, öntsük fel a tejszínnel, ha kell, pici vízzel javítsunk a mártás állagán. Ízlés szerint sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Ha beforrt a mártás, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket is, és további 1-2 percig főzzük a ragut. A kifőtt tésztára rászedjük a zöld ragut, és füstölt sajttal (pl. edami) megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |